Miljø, klima og
bæredygtighed

Scandinavian Print Group dækker over en række grafiske virksomheder i Danmark, Polen og Sverige, der alle arbejder ud fra samme tilgang til miljø. Det er vigtigt for den samlede koncern at netop miljø altid er en del af vores medarbejderes DNA.

Med afdelinger fordelt på otte lokationer i Danmark, to i Sverige samt én i Polen, er Scandinavian Print Group ikke alene Skandinaviens største grafiske virksomhed, men også en meget lokalt orienteret virksomhed, der bidrager til miljøforbedringer, både på landsplan og lokalt, samt aktivt støtter lokale begivenheder.

Vi sætter en ære i at gå forrest med ansvarlig produktion. Derfor optimerer vi løbende vores produktionsudstyr, så CO2-belastningen konstant reduceres.

Esben Mols Kabell
Kontaktperson
Esben Mols Kabell
+45 87 303 303 (via kundeservice)

EcoVadis, bronze

Scandinavian Print Group har opnået en imponerende EcoVadis bronzemedalje, der placerer Scandinavian Print Group blandt de øverste 35 % af alle globale virksomheder i EcoVadis bæredygtighedsvurdering.

EcoVadis er en af verdens mest pålidelige udbydere af bæredygtighedsvurderinger, der evaluerer virksomheders bæredygtighedspræstationer og -praksis på en global skala ud fra fire hovedområder:

  • Miljø
  • Etiks ansvar
  • Arbejdsmiljø og menneskerettigheder
  • Bæredygtig indkøb

Læs mere om EcoVadis her.

EcoVadis

ClimateCalc

Scandinavian Print Group er ClimateCalc certificeret med certifikat nr. CC-000157/DK.

ClimateCalc er et certificeret beregningsværktøj, der kan udregne den præcise CO2-belastning for den enkelte trykopgave og produktionen heraf.

Det betyder, at vi har et klimaregnskab for hele vores virksomhed, alle vores aktiviteter og dermed kan beregne CO2-belastningen for alle tryksager, som vi producerer.

Se certifikat.

ClimateCalc

Nordic Swan Ecolabel, Svanemærket

Scandinavian Print Group er et svanemærket trykkeri med reg.nr. 5041-0826 og reg.nr. 5041-0987.

Svanemærket er et af de mest anerkendte miljømærker i Skandinavien og faktisk en af verdens skrappeste miljøcertificeringer. Svanemærket stiller nemlig skrappe miljøkrav til både produktion og forbrug (kemikalier, papir mv.) for at mindske den samlede miljøbelastning.

Se certifikat.

Papirsvane og svanemærkelogo

FSC®-certificeret

Scandinavian Print Group er FSC®-certificeret med licenskode FSC®-CO10493 og FSC®-C163538. FSC®-mærkning af en tryksag sikrer, at papiret stammer fra bæredygtigt skovbrug, hvor der ikke fældes mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

FSC®-mærkning sikrer, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.

Se certifikat.

Hånd holder træ og FSC-logo

ISO-certificeret

Scandinavian Print Group tilbyder ISO-certificeret produktion. Vi råder over disse miljø/kvalitetscertificeringer:

  • ISO 9001, Kvalitetsledelse
  • ISO 14001, Miljøledelse
Byggeklodser med ISO

CO2-kompenserede tryksager

Scandinavian Print Group giver mulighed for at indkøbe CO2-kompenserede tryksager. Beløbet, der tilknyttes din bestilling, bruges til indkøb af kvoter, der reducerer den globale CO2-udledning med en mængde, der svarer til din ordres CO2-udledning.

Vi samarbejder med ClimateCare omkring indkøb af kvoter og har senest købt CO2-kreditter svarende til 1.963 tons. Se certifikat.
Pengene investeres til opførelse af fx vindmøller og solceller, installation af mere CO2-venlig teknologi i ulande m.v. Du kan læse mere om ClimateCare her.

CO2 kompensering

Tiltrådt det grafiske CSR-kodeks

Det grafiske CSR-kodeks tager udgangspunkt i FN Global Compacts ti principper. Principperne giver en fælles etisk og praktisk ramme for virksomhedsansvar og er baseret på internationale konventioner og aftaler. Fx er OECD’s retningslinjer, ILO’s konventioner om arbejdstagerrettigheder, FN’s Retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhverv samt Rio-deklarationen alle repræsenteret i principperne.

Stakke med papir

100 % klimavenlig elforbrug

Vi køber el med omtanke. På taget af vores produktionshaller i Skejby har vi opført et af landets største tagmonterede 250.000 kWt solcelleanlæg. I 2024 opsætter vi endnu et 250.000 kWt solcelleanlæg på vores domicil i Vallensbæk.

Resten af vores el-indkøb får vi fra dansk vindkraft, der er med til at skåne miljøet samt styrke både produktionen og investeringer i miljøvenlig energi.

NRGI

KODAK SONORA PROCESS FREE

Vi har erstattet traditionelle trykplader som bruges i offsetproduktion med Kodak Sonora Process Free-trykplader.

Kodak Sonora Process Free trykplader produceres via nyere teknologi. Dermed spares kemisk forarbejdning og vand- og energiforbruget reduceres.

Offsetmaskine med greenguard logo

100 % GENBRUG

Vi tilbyder bæredygtige tryksager trykt på 100 % genbrugspapir på seks af vores mest populære tryksager.

Genbrugspapiret har et mere råt udseende og naturlig hvid overflade og struktur. Papiret kan både svanemærkes, FSC®-certificeres og har det europæiske miljømærke Blomsten.

100 % genbrug
Loading ...

Din indkøbskurv

Ekspres gebyr:
Samlet trykpris : Ekskl. moms, fragt og adm. gebyr
Samlet rabat:
Kurv